Coronavirus – Information om tilbagebetaling af annullerede rejser

Opdatering torsdag 4.juni 2020 kl. 13:30

PUHA det er hårdt…….

Nu blev rejsebranchen lukket helt ned! Og nok med fatale konsekvenser for mange!

Vi har tilbagebetalt alle vores gæster i periode 1, periode 2 og periode 3det er rejser med udrejsedag fra 14.marts til og med 31.maj 2020. Især marts og april er vores højsæson og tilbagebetalingerne var “dyre”, men vi lever.

Periode 4 er rejser med udrejsedag fra 1.juni til og med 31.august 2020. Dette er ikke vores højsæson og heldigt for os! Tilbagebetalingen af disse rejser begynder meget snart – hvis ikke man ønsker at lade beløbet stå til en spændende rejse i efteråret!

Fra på mandag kigger vi igen fremad! Der kommer nye rejser, og priser, fra 1.september, især i Europa. De populære LongStay pakker til januar/februar 2021 er også på vej. Verden er ikke opgivet….!

God Grundlovsdag og endnu en “officiel” lang weekend!
Peter Grinsted

 

Opdatering tirsdag 19.maj 2020 kl. 12:30

SAGAEN ER IKKE SLUT……

Folketinget vedtog efter grundige forhandlinger nye betingelser for hjælpen til rejsebranchen. Og der er klare forbedringer!

Der diskuteres dog nu igen “vouchers”, hvor gæsterne skal være med til at finansiere et rejsebureaus drift. EU vil ikke, Folketinget vil måske, rejsebureauer vil gerne! green2green vil ikke!

Vi har tilbagebetalt alle gæster for annullerede rejser i periode 1 med udrejse fra 14.marts til og med 13.april 2020.
På mandag har vi tilbagebetalt alle gæster for annullerede rejser i periode 2 med udrejse fra 14.april til og med 10.maj 2020.
Derefter kigger vi på annullerede rejser i periode 3 med udrejse fra 11.maj til og med 31.maj 2020.
Periode 4 er rejser med udrejse fra 1.juni og derefter. Lige her og nu gælder vores normale betalings- og afbestillingsbetingelser.

Et stort dansk rejsebureau, der ikke har tilbagebetalt sine gæster endnu, har kaldt de “mindre” rejsebureauers foretagne tilbagebetalinger for “småpenge”! Vi tilbagebetaler ca. 25% af vores årsomsætning – det er store penge og ikke “småpenge”!

Fortsat god dag – og rejselyst!!
Peter Grinsted


Opdatering onsdag 6.maj 2020 kl. 20:00

SAGAEN FORTSÆTTER…..

Vi har nu tilbagebetalt alle vores gæster for annullerede rejser i periode 1 med udrejse fra 14.marts til og med 13.april 2020. Det lån vi kan få gennem Rejsegarantifonden, som støtte for vores store udbetaling, er fastlagt ved lov og bliver næppe lavet om. Så langt så godt!

Vi er også klar til at udbetale vores gæster for de annullerede rejser med udrejse fra 14.april til og med 10.maj 2020 – MEN – det er her sagaen fortsætter. Betingelserne for vores støtte for denne periode 2 er nu på vej igennem Folketinget. Loven skulle have været gennem 2. og 3. behandling i morgen torsdag den 7.maj. På grund af flere møder, mange meninger og ændringsforslag skal loven revideres og efter planen vedtages i slutningen af næste uge. Der er så mange “balloner i luften” at en tilbagebetaling nu, fra os, kunne gå hen at blive et likviditetsmæssigt-selvmål. Det er ikke klogt, da vi også gerne skal være her til efteråret og næste forår. Så vi afventer resultatet og lovens vedtagelse. Går alt nu efter den nye tidstabel, så begynder vi tilbagebetalingen fredag den 15.maj 2020.

Periode 3 er rejser med udrejse fra 11.maj 2020 og derefter. Lige her og nu gælder vores normale betalingsbetingelser fortsat – men – inden weekenden er omme kender vi nok de kommende betingelser for en lukket verden og herunder også sommerens rejser. Så ruller sagaen igen igennem Folketinget med nye bekendtgørelser og lovvedtagelse.

God aften – Peter Grinsted


Opdatering onsdag 22.april 2020 kl. 20:30

ERHVERVSMINISTER SIMON KOLLERUP GØR OS TIL GRIN!

Ved lov nr. 326 af 31.marts 2020 vedtog folketinget at udvide Rejsegarantifondens beføjelser til at at dække hjælpepakken “Styrkelse af
Rejsegarantifonden”. Hjælpepakken tilførte fonden 1,5 milliarder, der skulle bruges som lån – ikke tilskud, ikke kompensation – til rejsebranchen.

Tirsdag den 7.april 2020 kl. 13:44 modtog vi Rejsegarantifondens krav, bilag og erklæringer til brug ved indrapportering til fonden.

Påsken blev brugt til at indsamle og færdiggøre nødvendige data. Tirsdag den 14.april 2020 kom revisor for at foretage alle revionsmæssige handlinger. Mandag den 20.april 2020 indsendte revisor alle dokumenter til Rejsegarantifonden. Fonden skulle herefter refundere vores gæster for annullerede rejser.

Pludselig og ud af det blå meddeler Rejsegarantifonden tirsdag den 21.april 2020 kl. 18:22, at Simon Kollerup ved en Bekendtgørelse har ændret grundlaget for hjælpepakken radikalt.

Onsdag den 22.april 2020 kl. 09:29 skriver Rejsegarantifonden til os ” Jeg skal oplyse, at vi desværre må afvise jeres ansøgning om refusion vedrørende pakkerejser, der er aflyst pga. COVID-19.” Fonden skriver også “Vi ville ønske, at hele denne proces havde haft et mindre kaotisk forløb”.

Simon Kollerup – du gør grin med vores gæster, der venter på en tilbagebetaling – du gør grin med de hårdtarbejdende medarbejdere i Rejsegarantifonden – du gør grin med os.

Nu kommer der nye vejledninger, igen igen – men det venter vi ikke på – det skulle ikke undre, om Erhvervsminister Simon Kollerup laver endnu en kovending, og der kommer en yderligere ny vejledning senere.

Vi starter selv tilbagebetalingen af alle rejser mandag den 27.april 2020.


Opdatering søndag den 19.april 2020 kl.:15.50

Status for vores rejser i foråret 2020 og derefter er lige nu således:

Rejser med udrejse fra 14.marts til og med 13.april 2020
Vi bruger hjælpepakken ”Styrkelse af Rejsegarantifonden” til udbetaling af gæsters tilgodehavender. Vi har valgt rent praktisk, at Rejsegarantifonden udbetaler direkte til alle vores gæster.

Tirsdag den 7.april kl. 13:44 modtog vi den vejledning, der skal bruges til indrapportering til fonden.
De nødvendige data har vi bearbejdet i påsken.
Tirsdag den 14.april kom vores revisor for at foretage de nødvendige kontroller og revisionsmæssige krav.
Efter godkendelsen indsender revisor rapport og data til fonden. Dette sker i morgen mandag den 20.april.
Derefter udbetaler fonden direkte til vores gæster. Vi kender ikke til fondens ekspeditionstid.

Rejser med udrejse fra 14.april til og 10.maj 2020
Verden er fortsat malet “orange” og alle rejser i perioden er annulleret. Vi indsamler lige nu de nødvendige data, herunder bankoplysninger, til brug ved tilbagebetaling af gæsters tilgodehavender.
Hjælpepakken “Styrkelse af Rejsegarantifonden” er dags dato ikke forlænget og i dette øjeblik er rejserne dermed ikke omfattet af denne.
Vores gæster får stadig deres indbetalinger retur, enten fra os eller eventuelt fonden.
Dette vil ske så hurtigt som muligt.

Rejser med udrejse fra 11.maj 2020 og derefter
Ved en annullering af en rejse gælder vores normale afbestillingsbetingelser.

De fleste medarbejdere er hjemsendt med hjælp fra Folketingets hjælpepakker. Er der spørgsmål, så kontakt os på info@green2green.dk eller ring 86114955, alle hverdage mellem 10:00 og 14:00.

I øvrigt – vi “står stadig op” og ser frem til at ”åbne” verden igen på den anden side……

Pas på jer selv – og andre!

Med venlig hilsen
Peter Grinsted – direktør