Én dag i Sevilla – Det skal du se!

Sydspanien er et af de steder vi aldrig rigtigt bliver trætte af! Her finder vi både flotte hoteller, sol og strand og skøn mad og kultur. En uge i Sydspanien starter ofte med en flyvetur til Sevilla, hvor man også med fordel kan tilbringe sin golf-frie dag. Fra hotellet kan lejes en bil for en dag, og det vælger mange af vores gæster at gøre.

Men hvad skal du bare se i Sevilla? Det spørgsmål svarer vi på her, hvor vi giver dig vores fire bud på ting at se i denne skønne spanske by!

1: Plaza de España

Plaza de España er Sevillas helt store perle og et absolut must-see, hvis du kan vælge én ting! Pladsen blev bygget i 1929, og består af en storslået bygning og dertilhørende plads, som er flot dekoreret i renæssancestil. Rundt langs bygningen findes 48 mosaikker som hver repræsenterer en af de spanske provinser.

dom-1630295_1920

Catedral de Santa Maria de la Sede

Forvent en del turister på pladsen i sommermånederne. I efterår/forår er der dog god plads.

Pris: Gratis

2: Catedral de Santa María de la Sede

Sevillas smukke katedral er den største af sin slags i verden og absolut et besøg værd! Katedralens opførsel blev påbegyndt i 1401 og varede i 104år. Formålet var at demonstrere Sevillas storslåethed og det må man sige at kirken stadigt gør i dag! Fra udkigstårnet får du nok den flotteste udsigt over Sevilla.

Pris: 9€

3: Metropol Parasol

Indrømmet, indbyggerne i Sevilla er ikke synderligt glade for denne moderne skulptur, men vi synes nu stadigt at den er et besøg værd!

Metropol Parasol, som er designet af tyskeren Jürgen Mayer, blev opført i 2011 i stedet for den parkeringskælder som pladsen oprindeligt var tiltænkt. Ved udgravning til parkeringshuset opdagede man nemlig ruiner der daterede tilbage fra romertiden, og man valgte derfor at stoppe byggeriet.

Metropol Parasol

Metropol Parasol

I stedet opførte man en mere moderne skulptur, som mange ikke mener passer ind i Sevillas øvrige arkitektur. Fra toppen af den nu opførte ’Mushroom’ (champignon), som den kaldes i daglig tale, findes dog en fantastisk udsigt over Sevilla by, som man ikke må gå glip af. Herudover består kælderplanet af en udstilling af du udgravede ruiner.

Pris: 2€  

4: Shopping

Det er oplagt at få shoppet en smule hvis man er kørt hele vejen ind til Sevilla. Her finder du mange gode shopping muligheder! I gaderne rundt om Plaza Nuevo finder du alt fra tøjbutikker til souvenirbutikker og specialbutikker. Særligt gaderne Cuna, Sierpes, Velazquez og Tetúan byder på mange forskellige butikker med lidt for enhver smag. Regner det, eller er du bare mere til en indendørsoplevelse kan vi anbefale stormagasinerne El Corte Ingles, som ligger flere steder i byen og det enorme Nervión Plaza.

Transport

Transport til og fra byen er lige til at gå til, hvis man har lejet en bil. Turen til sevilla tager ca. 1,5 time fra fra både Huelva og Cadiz provinsen. Der er motorvej næsten helt ind i byen, og du finder nemt parkering ved at navigere efter et af parkeringshusene Parking Paseo Colon, Parking Plaza de Amaz eller Parking Cano y Cuerto. De er alle nemme at komme til, og herfra kan du nemt gå rundt i byen.

Skriv et svar

Bemærk: Kommentarer på webstedet afspejler synspunkterne fra deres forfattere, og ikke nødvendigvis synspunkter af internetportalen Roadie. Undgå venligst fornærmelser og vulgære udtryk. Vi forbeholder os ret til at slette enhver kommentar uden varsel.

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

*
*

Op