Skotland

Skotland

Ting at lave

Skotland – et land med stolte traditioner og barsk skønhed, der absolut skal opleves!

De fleste kender til den skotskternede kilt, det ildrøde hår, den stærke skotske whisky og det uforståelige sprog – vellidte kendetegn, der dog kun udgør en minimal del af Skotlands kultur og traditioner.

Den skotske kultur er særligt fremtrædende i hovedstaden Edinburgh og i landets største by Glasgow, der begge er fulde af prægtig historie og oplevelser ud over det sædvanlige. Derimod kan byen Aberdeen fremstå noget trist, hvis den betragtes fra Nordsøen, men den grå facade skjuler en livlig by med pubber, delikat mad og sågar kirker omdannet til både natklub og hotel. I hele Skotland – fra det barske nord til det grønne højland, findes fortsat charmerende små landsbyer, hvor gæstfriheden er stor, og hvor besøgende inviteres til hjertelige samtaler.

Det er næppe nødvendigt at nævne, at Skotland er golfens fødested, og St. Andrews er golfens mekka – byen hvorfra golfspil verden over styres. Til trods for, at det kan være vanskeligt at booke en tid på Old Course, så skal St. Andrews og banerne Jubilee Course, New Course og Dukes besøges. I nærheden af St. Andrews ligger desuden storslåede Kingsbarns, der bestemt også er et besøg værd. Endvidere kan både Troon, Turnberry, Carnoustie, Muirfield, Loch Lomond og Gleneagles varmt anbefales – flere af disse baner har været vært for The Open, og sidstnævnte var vært for Ryder Cup i 2014.

Husk at have for øje, at der over alt i Skotland findes et utal af golfperler til en fornuftig greenfee. Ved kystbyen Aberdeen, hvortil der er let adgang fra Esbjerg, findes eksempelvis Royal Aberdeen, Cruden Bay, Murcar, Fraserburgh og Peterhead.

Mulighederne for at rejse i Skotland er mange – vi tilbyder både pakkerejser, grupperejser og individuelt sammensatte rundture.

Land Skotland
SprogEngelsk, Skotsk, Gælisk
ValutaPound Sterling
Indbyggere (ca.)5.1 mio.
Areal (km2)78.782

Der er desværre ingen matchture eller golfskoler til denne destination.