Sevilla

Sevilla

Ting at lave

Solrige Sevilla er hovedstad i den sydligste af Spaniens regioner, Andalusien. Byen, hvor appelsintræerne blomstrer året rundt, er rig på kulturarv fra alle verdens hjørner, da flere folkefærd gennem årene har slået bymurene ned, og invaderet den gamle handelsstad. En spændende arabisk kulturarv er fremtrædende ligegyldigt hvilken bydel man bevæger sig i, og både maurisk og romersk arkitektur er dominerende i bybilledet, blandt andet er det gamle kongepalads, Alcázar, et strålende eksempel på maurernes imponerende arkitektoniske egenskaber. Dertil skal tilføjes det gamle jødiske kvarter, Santa Cruz, der med dets smalle stræder og små livlige pladser, absolut er et af byens hyggeligste områder.

Få kilometer uden for centrum af Sevilla ligger to fabelagtige golfbaner; Real Club de Golf de Sevilla og Club Zaudin Golf Sevilla. Sidstnævnte er en 18 hullers golfbane designet af den verdensberømte sydafrikanske golfspiller Gary Player. Banen er anlagt i et landskab fuld af appelsin- og oliventræer, og fra nogle af hullerne har man en smuk udsigt over Sevilla i baggrunden. Den anden golfklub, Real Club de Golf de Sevilla, har været vært for adskillige prestigefyldte turneringer, og rangerer blandt de bedste golfbaner i Europa. Golfbanen byder på brede fairways og et højt antal store bunkers, og golfklubbens tilhørende faciliteter er eksklusive og bekvemme.

I begyndelsen af det 16. århundrede påbegyndte man i Sevilla opførelsen af det der er i dag er Spaniens største katedral, Catedral de Sevilla, der også kan promovere sig med, at være gravsted for selveste Christoffer Columbus. Sevilla er fuld af eksperimenterende museer, livlige teatre, delikate tapasbarer og historiske haver.

Byens brostensbelagte gader kan være en labyrint at finde rundt i, men man kan altid orientere sig efter floden Guadalquivir, eller de store åbne pladser, deriblandt den fortryllende Plaza de España. I midten af Sevilla ligger byens faretruende tyrefægtningsarena, der er over 200 år gammel. På trods af en traditionsbunden kulturarv er Sevilla også en moderne by med nutidig kunst og arkitektur, herunder den enorme trækonstruktion Metropol Parasol, hvorfra man har en vidunderlig udsigt over hele Sevilla.

Land Spanien
SprogSpansk
ValutaEuro
Indbyggere (ca.)1.8 mio.
Areal (km2)14.042

Video