Pattaya

Pattaya

Ting at lave

Pattaya ligger cirka to timers kørsel sydøst for Bangkok. Byen oser af liv og glade dage, og har siden Vietnam-krigen udviklet sig fra en lille fiskerby til en veletableret feriedestination. Tilstrømningen af turister startede i begyndelsen af 1960’erne, hvor de amerikanske soldater benyttede Pattaya som tilflugtssted fra krigens gru. Byens natteliv bærer fortsat præg fra den tid – mange diskoteker og go-go-barer åbner sine døre efter mørkets frembrud, men området er blevet betydeligt pænere med tiden.

I og omkring Pattaya findes en masse fantastiske golfbaner, blandt andre Laem Chabang International Country Club, der ligger 30 minutters kørsel fra Pattaya. Banen er designet af Jack Nicklaus, og byder på 27 huller i smukke omgivelser. The Emerald Golf Course er bestemt også et besøg værd. Denne bane består af 18 udfordrende huller, og er designet af den engelske golfspiller Nick Faldo. Endvidere foreslås det, at man spiller en runde på en af Thailands ældste golfbaner – den velholdte og nyligt renoverede Bangpra Golf Club fra 1958.

En 4 kilometer lang palmestrand med bagvedliggende strandpromenade pryder Pattayas kystlinje, og står i skarp kontrast til det turkisblå hav, hvis bølger langsomt bruser ind over det hvide sand. Under havets overflade findes et vidunderligt og farvestrålende landskab, der bestemt er værd at udforske ved enten snorkling eller dykning.

Pattaya byder på mange eventyrlige attraktioner. Kongelige templer, guldbelagte Buddha-statuer, krydret og velsmagende mad, og duftende markeder som for eksempel det eksotiske Pattaya Floating Market, er blot nogle af de ting, som man kan opleve i og omkring Pattaya. I Pattaya er der også rig mulighed for, at komme helt tæt på landets sjældne dyr, blandt andet i Sriracha Tiger Zoo, der er hjem for over 400 tigre, og i Pattaya Elephant VIllage, der fungerer som plejehjem for pensionerede og tilskadekomne elefanter.

Den thailandske golf gemmer på et utal af tropiske paradisøer. Dette gør sig også gældende for den bugt, der indrammer Pattaya, hvor man blandt andet kan besøge øerne Koh Larn og Koh Phai. En endagstur eller et øhop, hvor man oplever flere af de vidunderlige øer, kan varmt anbefales.

Land Thailand
SprogThai
ValutaBaht
Indbyggere (ca.)65.360.096 mio.
Areal (km2)514.000

Der er desværre ingen matchture eller golfskoler til denne destination.